Ondersteuning Forensische Opsporing

“Integriteit en discretie staan, met name in dit werk, voor ons hoog in het vaandel.”

Bij een TGO (Team Grootschalig Opsporing) voert de Forensische Opsporing van de politie ter plaatse een grootschalig onderzoek uit. Wij kunnen deze experts op diverse manieren met ons specialisme ondersteunen.

• Plaats Delict (PD) unit
Op een Plaats Delict (PD) kunnen wij de recherche dag en nacht voorzien van een speciale mobiele overleg- en werkruimte: de PD-unit. Met onze kranen kunnen wij deze unit op vrijwel iedere plek neerzetten, dus ook in tuinen, bosgebied en op verdiepingen. Zo nodig wordt de unit aangevuld met een eigen stroomaggregaat, verlichting en een mobiel toilet. De unit kan, in combinatie met geblindeerde hekken, ook als sluis dienen om bewaakt toegang te geven tot een PD.

• Luminol-onderzoek
Bij onderzoek naar bloedsporen wordt vaak gebruik gemaakt van luminoltechnieken. Luminol licht namelijk op als het in contact komt met bloed. Tijdens zo’n onderzoek moet de ruimte volledig worden verduisterd. Een minutieus karwei dat de nodige ervaring, expertise en hulpmiddelen vereist.

• Plaatsing afschermwanden
Een Plaats Delict moet vaak aan het zicht worden onttrokken, of ten minste worden afgezet voor onbevoegden. Ook daarvoor leveren wij de gespecialiseerde diensten, zodat de recherche ongestoord aan het werk kan.

• Afvoeren bewijsmateriaal
Vanaf een Plaats Delict moet bewijsmateriaal worden afgevoerd voor nader onderzoek. Dit vraagt de nodige zorgvuldigheid. Tijdens zo’n transport van bijvoorbeeld auto’s mogen immers absoluut geen sporen verloren gaan. v/d Boogaard heeft de kennis, de vaardigheden en de middelen in huis om bewijsmateriaal te vervoeren zonder een enkel spoor te vernietigen.

• Faciliterende zaken
Er komt nog veel meer kijken bij het faciliteren van speciale diensten. V/d Boogaard beschikt over alle benodigde middelen die het werk van politie en justitie eenvoudiger maakt. Denk bijvoorbeeld aan (lichtmast)verlichting, noodstroom en stutmaterialen.